Red Dot Award: Product Design 2019 pre balkónové dvere HST-Sky Innoview FAKRO

Veľkoformátové posuvné portálové dvere HST-Sky Innoview získali prestížne ocenenie za dizajn a inováciu v súťaži Red Dot Award: Product Design 2019.​

Zdvižno posuvné dvere HST-Sky Innoview FAKRO sú unikátnym výrobkom na trhu, v ktorom je zasklenie pevného, ​​nepojazdného krídla upevnené vďaka špeciálnej konštrukcii priamo v ráme a prahu dverí. Toto riešenie je novým pohľadom na priestor vo vnútri aj mimo domu. HST-Sky prináša oveľa väčšiu plochu presklenia, čím rozširuje zorné pole a búra hranice medzi interiérom a okolím. Dvere HST-Sky sú kombináciou dreva najvyššej kvality a hliníkového opláštenia. Tvorí ucelenú radu dizajnu a farebnosti s ostatnými výrobkami rady INNOVIEW: garážovými bránami, vstupnými dverami, fasádnymi oknami a markízami.

Cena Red Dot Award je udeľovaná v Nemecku za dizajn a inovácie výrobkov už dlhšie ako 60 rokov. Je to jedno z najvýznamnejších ocenení v oblasti produktového dizajnu na svete.

O udelení cien rozhoduje porota zložená z odborníkov z celého sveta podľa motta "hľadanie dobrého dizajnu a inovácií". Ich hodnotenie sa zameriava na také kritériá, ako sú: úroveň inovácií, funkčnosť, kvalita, životnosť a ergonómia. "Ďalšie ocenenie Red Dot priznané výrobkom FAKRO je pre nás veľkým úspechom a zároveň potvrdzuje, že stratégia investovania do rozvoja a dizajnu je správna. Spoločnosť FAKRO je autorom viac ako 170 patentových prihlášok, čo z nás robí jednu z najviac inovatívnych firiem v odbore" - komentuje Sławomir Gawlik, marketingový riaditeľ skupiny FAKRO.

Red Dot Award 2019

Slávnostné odovzdávanie cien tohtoročného ročníka Red Dot Award sa uskutoční 8. júla v divadle Aalto-Essen. Všetky ocenené výrobky dostanú certifikáty a bude ich možné zhliadnuť na výstave "Design on Stage" v Red Dot Design Museum v Essene. Výstava potrvá do 11. augusta 2019. Balkónové dvere HST-Sky budú prezentované tiež v katalógu Red Dot Design, on-line a v aplikácii Red Dot Design.