Ocenenie "ICONIC AWARDS 2018: Innovative Architecture - Best of Best" pre firmu FAKRO

Firma FAKRO obdržala prestížne ocenenie "ICONIC AWARDS 2018: Innovative Architecture - Best of Best" za inovatívne okno do plochých striech DXW s pochôdznym sklom, a tiež za fasádne okná INNOVIEW.

Tohtoročný ročník ICONIC AWARD prebiehal so sloganom: "Súťaž pre celý svet architektúry", ktorý odkazuje na jej medzinárodný charakter. ICONIC AWARD, ktorej usporiadateľom je German Design Council, je jednou z prvých nezávislých medzinárodných a dizajnových súťaží s prihliadnutím na interakcie medzi rôznymi odbormi.

Súťaž je zameraná na stavebné projekty s medzinárodným presahom, inovatívne navrhovanie interiérov a výrobkov, a tiež na atraktívnu komunikáciu v architektonickom kontexte.

German Design Council, jedno z medzinárodných odborných centier v oblasti dizajnu a architektúry, pôsobí ako akýsi sprostredkovateľ medzi projektantmi a stavebným priemyslom. Jeho ocenenia sú považované za ohodnotenie medzinárodnej kvality rozvoja a tvorivých úspechov. Porota zložená zo zástupcov z radov architektúry, interiérového dizajnu, navrhovania a komunikácie značky zvolila výrobky FAKRO s ohľadom na ich inovatívny charakter z hľadiska architektúry.

Ocenenie \

"Inovácie, to je DNA FAKRO, ktorá je hnacou silou rozvoja firmy. Naše výrobky vytvárame s ohľadom na pohodlie každého užívateľa. Preto je táto prestížna cena odmenou za naše úsilie, navyše nás a našich obchodných partnerov motivuje k vytváraniu ďalších inovatívnych riešení" - komentuje Sławomir Gawlik, marketingový riaditeľ skupiny FAKRO.

Okno DXW umožňuje vytvoriť nový priestor na plochej streche, ktorý možno využiť ako terasu, miesto na relaxáciu na čerstvom vzduchu alebo dokonca aj ako malú záhradu. To všetko vďaka modernému dizajnu okná DXW a jeho špeciálnej konštrukcii so zvýšenou nosnosťou a protišmykovým povrchom umožňujúcim voľný pohyb po okne.

Ocenené fasádne okná FAKRO INNOVIEW otvárajú nový pohľad na priestor vo vnútri domu. Vďaka širokej škále foriem a tvarov okien INNOVIEW môžete na výzdobu interiéru nazerať neobvyklým spôsobom, využívať perspektívu, výhľad a charakter okolia ako neoddeliteľnú súčasť koncepcie interiérového dizajnu. Inovatívna kombinácia dreva a hliníka vo výrobkoch INNOVIEW je inžinierstvom budúcnosti, ktoré si môžete dopriať už dnes.

"Prijatá cena je pre nás prestížnym ocenením na medzinárodnej scéne a tiež dôsledkom úzkej, mnohoročnej spolupráce s prostredím architektov. Architekti nás dennodenne inšpirujú k vytváraniu inovatívnych riešení" - okomentovala Małgorzata Respekta, manažérka pre spoluprácu s architektmi.