Nezabudnuteľný zážitok s FAKRO na Střechy Praha 2017
2017-03-14

Moderný design a zaujímavé riešenia FAKRO boli ocenené počas najväčšej stavebnej akcie v Českej republike – veľtrhu Střechy Praha 2017. Spoločnosť FAKRO získala cenu Najpútavejšia expozícia roku 2016.

Tohtoročný 19. ročník veľtrhu prebehol v dňoch 9. – 11. februára 2017 v Prahe. Ide o najväčšiu a jedinečnú akciu v oblasti striech v Českej republike, na ktorej sa zúčastňujú najvýznamnejší výrobcovia a dodávatelia z odvetvia. Tohtoročný 19. ročník veľtrhu navštívilo viac ako 21 tis. návštevníkov, čo je absolútnym vrcholom v náštevnosti za celú dobu jeho organizovania, a zúčastnilo sa na ňom 162 firiem.

V rámci veľtrhu je okrem iného vyhlasovaná aj súťaž o Najpútavejšiu expozíciu predchádzajúceho roku. Výhercom Najpútavejšej expozície roku 2016 sa stala spoločnost FAKRO, ktorá bola ocenená na slávnostnom galavečere. Toto ocenenie nás veľmi teší - výhercu totiž volia návštevníci veľtrhu.

Spoločnosť FAKRO ani tento rok nezaháľala a vo svojom stánku prezentovala napr. nové kyvno-výklopné okno preSelect s uhlom otvorenia až 45°, obľúbené balkónové okno FGH-V Galeria a taktiež aj inovatívne okno do plochých striech DXW so sklom, po ktorom sa dá chodiť. Samozrejme nechýbalo ani okno do plochých striech DEF ocenené Red Dot Award za rok 2016 za dizajn. Predstavené boli aj nové rolety s detskými motívmi z obľúbených animovaných rozprávok. Záujem budilo aj nové dreveno-hliníkové fasádne okno FAKRO zo série INNOVIEW LINE.

Pozornosť zákazníkov pritiahli aj trialové vystúpenia špičkového trialistu Tomáša "Žoržo" Eibla. Pri jeho akrobatických kúskoch sa mnohým tajil dych. Tomáš nielen že ukázal svoje umenie, ale taktiež prezentoval výhody okna DXW – po ktorom sa dá bez problémov chodiť, jazdiť i skákať. Do svojej "show" zapojil aj návštevníkov a zamestnancov FAKRO.

Mnohí návštevníci si ako každý rok chceli pozrieť balkónové okno FGH-V Galeria. Toto okno sa teší veľkej obľube. Návštevníkov zaujímali aj výrobky do plochých striech alebo tepelnoizolačné podkrovné schody. Už istú dobu sa do popredia dostávajú budovy s plochými strechami a tento trend sa prejavil i na veľkom množstve otázok smerovaných na okná do plochých striech s plochým zasklením.

Trendu nízkoenergetických a pasívnych domov úplne odpovedajú parametre najteplejšieho strešného okna s jediným zasklením FTT U8, na ktorého parametre sa návštevníci aj často pýtali.